Brügge

Brügge, eller Brugge på holländska, ligger i regionen Flandern i nordvästra Belgien. Eftersom staden under världskrigen inte blev utsatt för förstörelse hittar vi här en pärla av charm med spännande gränder och byggnader. Närheten till Europas "huvudstad" Bryssel samt stadens förmåga att hänföra turister gör att vi verkligen rekommenderar Brügge som resmål. Det är en upplevelse att vandra omkring här! '

Att öl är kultur i Belgien märker vi omgående, varje ölsort har sitt unika glas! Mörka och ljusa öl med och utan smak, det är bara att välja. Choklad är också en viktig del av Belgien och i staden hittar vi både tillverkning och museer som visar hur viktig denna delikatess är och har varit. För konstkännaren finns Groeningemuseet. Här kan man beskåda verk av renässansmålaren Hans Memling och expressionisten Gustave van den Wostyne, båda med anknytning till Brügge.

Heliga blodets basilika är lätt att missa, men det är en oerhört vacker medeltida kyrka. Att få se Jesu Kristi blod, är det inte många som får uppleva... Ett alternativ att se Brügge på nära håll är att hyra cykel. Med några få tramptag når man de bästa cykelvägarna. Kanske en tur till Holland längs kanaler eller lite längre till Ostende, en av Belgiens viktigaste hamnstäder? Ett annat trivsamt sätt att lära känna staden är med båt på kanalen. Förutom all kultur, konst och arkitektur är Brügge fullt av fantastiska restauranger och pubar. Smaker från alla världens hörn eller typisk flamländsk köttgryta, kokad på öl. Det är bara att välja!


Dag 1 Hemorten-Bad Nenndorf
Vår resa går genom Danmark till Bad Nenndorf där vi får middag och övernattning.

Dag 2 Bad Nenndorf-Brügge
Vi reser söderut och passerar Ruhrområdet, ett av Tysklands största industriområden. Vi kör genom Holland förbi Eindhoven, en industristad vars största företag är Philips. Efter att ha kört över gränsen till Belgien närmar vi oss Antwerpen. Slutligen når vi dagens mål, Brügge och Martins Hotel. Middag på hotellet.

Dag 3-4
Vi gör en tur till fots tillsammans med vår guide. Eftersom vårt hotell ligger mitt i centrum har vi bara att gå ut så ligger många sevärdheter och affärer runt knuten. En kväll erbjuder vi ett besök på det nyöppnade bryggeriet Bourgognes des Flanders. Bryggeriets historia går tillbaka till 1756. Det var under många år stängt men har nu åter öppnats som museum och bryggeri. Ölets mycket särpräglade smak och färg får vi lära oss mer om under vår visning. Vi avslutar provningen med middag på bryggeriet (måstebokas i förväg, pris 325 kr).Dag 4 är fri för egna upptåg, cykelturer, museibesök eller att bara vara nyfiken på denna underbara stad.

Dag 5 Brügge-Bremen
När vi ätit frukost åker vi åter norrut. Dagens mål är Bremen, en charmig stad som också har mycket kultur i öl men den här gången heter det Becks. På kvällen gemensam middag.

Dag 6 Bremen-Hemorten
Vi åker ut ur Tyskland där vi kom in, det vill säga Puttgarden. Innan vi lämnar landet äter vi middag tillsammans. Framåt kvällen når vi åter våra hemorter.

Resan arrangeras i samarbete med

 

Standardpaketet
6 890 kr
Boka resan nu
Status:
Platser kvar
Reinholds Buss AB Timmervägen 2, 570 21 MALMBÄCK
Höglandet 0380-66 00 97 Jönköping 036-690 10 Värnamo 0370-180 80
www.reinholds.nu info@reinholds.nu