© Höga Kusten Turism AB
© Höga Kusten Turism AB
© Höga Kusten Turism AB

Höga Kusten

Följ med och upplev det vackra landskapet som sträcker sig från Ångermanälvens mynning i söder till Skagsudde utanför Örnsköldsvik i norr.

Dag 1 Hemorten - Uppsala
Färden går norrut. Det blir förmiddagskaffe någonstans längs vägen innan vi passerar Jönköping och tar paus i friluftsmuseet Gamla Linköping. Första natten tillbringar vi i Uppsala och där äter vi en gemensam middag.

Dag 2 Uppsala - Kramfors
Efter frukost fortsätter vår färd norrut. Vi åker längs Bottenvikens västra sida och når vid lunchtid Sundsvall, gör ett besök i kvarteret Stenstaden och tittar på den berömda Knausttrappan. Sedan åker vi vidare till Härnösand, här blir det ett besök på Hemsö fästning. På eftermiddagen kommer vi fram till Höga Kustenbron där vi stannar för att njuta av utsikten över bron och Ångermanälven. Tidig kväll kommer vi till Kramfors och vårt Hotell Kramm där vi ska bo tre nätter. När vi checkat in väntar oss en god middag tillsammans på hotellet.

Dag 3 Höga Kusten med Sandslån
Höga Kusten, Sveriges högsta kuststräcka! Under våra dagar här gör vi olika utflykter. Den första dagen ska vi besöka Sandslån, en gång världens största timmersorteringsanläggning. Här får vi en guidning i Torsåkers kyrka av vår häxguide som berättar om dessa händelser. Därefter åker vi till Ytterlännäs gamla kyrka som är mycket vacker och speciell. Efter besöket blir det tillfälle att dricka kaffe och äta nybakad paj (ingår ej). Nu styr vi bussen mot Nordingrå, hjärtat av Höga Kusten och åker till Norrfällsviken med sitt omtalade klapperstensfält där vi får möjlighet att se landhöjningen på nära håll. Kanske ett dopp för den badsugne och möjligheter till att äta lunch i Höga Kustens kanske vackraste skeläge med små sjöbodar i himmelsk miljö. Vi åker vidare till Barsta skeläge där vi besöker Barsta kapell, ett av de äldsta skekapellen. På kvällen gör vi en utflykt till Höga Kustenbron där vi också ska äta middag och njuta av den fantastiska utsikten.

Dag 4 Ulvön
Efter frukost är det dags att ta båten till Ulvön. Innan vi stiger på båten i Docksta hinner vi med ett besök på Mjälloms tunnbrödsbageri där vi får tillfälle att inhandla gott tunnbröd. Båtturen tar drygt en timme och kaptenen ombord berättar om platserna vi passerar. Vi tar en promenad på Ulvön förbi det gamla skekapellet och hembygdsstugan samt nya kyrkan. Lunch blir det också tillfälle att äta här. Att ta sig upp till lotsutsikten är kanske ett bra sätt att skaffa sig god aptit på! För den som vill prova surströmming finns det goda möjligheter till det och vi har också en guidad visning i det sista salteriet här på ön. Vi åker tillbaka med samma båt och sedan vidare förbi Skuleberget. På väg tillbaka till hotellet hinner vi också med ett stopp i Lunde, platsen för Ådalskravallerna. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5 Kramfors - Falun
Vi lämnar Kramfors och åker till Utanede och Thailändska paviljongen. Den har ritats i Thailand men byggts i Sverige med undantag för utsmyckningen i bladguld, som tillverkats i Thailand. Det är en unik byggnad och mycket sevärd. Nu styr vi bussen söderut igen för att åka ner genom Jämtland, Medelpad och Hälsingland. Vi tar oss via Hudiksvall och Gävle till Falun som är dagens mål. Här gör vi ett besök vid Falu koppargruva innan vi checkar in på vårt hotell för övernattning och middag.

Dag 6 Falun - Hemorten
Nu är vi framme vid resans sista dag och efter frukost kör vi rakt söderut. Vi stannar för busskaffe vid Ljusnarbergs kyrka i Kopparberg innan vi passerar Örebro. Ytterligare stopp vid hamnen i Askersund innan det bär vidare mot Skövde och Falköping. Vi stannar för att äta en gemensam avslutningsmåltid innan vi når våra hemorter.

Resan arrangeras av Erlings Resor

Standardpaketet
6 890 kr
Boka resan nu
Status:
Platser kvar

Ladda ner PDF

Reinholds Buss AB Timmervägen 2, 570 21 MALMBÄCK
Höglandet 0380-66 00 97 Jönköping 036-690 10 Värnamo 0370-180 80
www.reinholds.nu info@reinholds.nu