Jokkmokks marknad

Jokkmokks vintermarknad är en tradition sedan mer än 400 år tillbaka.

Idag består denna vintermarknad av mycket mer än bara marknadsstånd. Gå på utställning eller åk skoter- & hundspann. De modiga träffas på Tavastisjön för renrace! Under resan besöker vi även Jukkasjärvi där vi får gå på guidad visning av ishotellet. Följ med på en spännande resa genom vackra Sverige i vinterskrud.

 

Dag 1 Hemorten - Sundsvall
Efter avresa från hemorten kör vi norrut med destination Sundsvall. Här checkar vi in på Quality Hotel Sundsvall och samlas för gemensam middag.

Dag 2 Sundsvall - Boden
Dagen inleds med en härlig frukostbuffé innan vi fortsätter resan längs norrlandskusten. Vi passerar bland annat Umeå, som är den största staden i Norrland, innan vi kommer fram till Boden där vi äter middag och övernattar på Quality Hotel Bodensia.

Dag 3 Boden-Jokkmokk-Gällivare
Efter frukost reser vi mot Jokkmokk och den berömda vintermarknaden. Den har traditionsenligt arrangerats första helgen i februari ända sedan 1600-talet. Här finns hundratals knallar som säljer bla. hantverk, hemslöjd, kläder, mat och konst. Det anordnas också turer med hundspann, renkapplöpning och skoterturer. På eftermiddagen lämnar vi marknaden och far vidare till Gällivare där vi äter middag och stannar för natten på Quality Hotel & Resort Lapland.

Dag 4 Gällivare-Jukkasjärvi-Gällivare
Vi börjar med frukost innan det är dags för dagens utflykt. I Jukkasjärvi gör vi ett besök på samevistet Nutti Sámi Siida där vi möter en spännande kultur och lär oss om en av världens urbefolkningar, samerna, och deras stolta följeslagare renarna. I jättekåtan slår vi oss ner framför elden och avnjuter en traditionell samisk lunch.
Namnet Jukkasjärvi kommer från ett samiskt ord som betyder "mötesplats vid vattnet". Vi ska nu möta en guide som visar oss runt på det världsberömda Icehotel som är både ett hotell och en konstutställning av is från Torne älv. Varje år byggs det upp på nytt med arkitektur och design som skapas av ett 40-tal kreatörer från hela världen. Vi gör även ett besök i det helt nya Icehotel 365, en isupplevelse som kan besökas året runt.
Tillbaka i Gällivare samlas vi för gemensam middag på hotellet.

Dag 5 Gällivare-Sundsvall
Innan vi påbörjar resan hemåt äter vi en stadig frukost. Under dagen stannar vi på lämpliga ställen för fika och lunch. På kvällen når vi fram till Sundsvall och checkar in på Scandic Sundsvall City. Gemensam middag.

Dag 6 Sundsvall-Hemorten
Även denna dag, som är resans sista, inleds med frukost. Framåt kvällen är vi åter på hemorten efter en underbar upplevelse i ett snögnistrande vinterrike.

 

Standardpaketet
7 650 kr
Status:
Fullbokad

Ladda ner PDF

Reinholds Buss AB Timmervägen 2, 570 21 MALMBÄCK
Höglandet 0380-66 00 97 Jönköping 036-690 10 Värnamo 0370-180 80
www.reinholds.nu info@reinholds.nu