Österrike med vandringar och utflykter

Vår vandringsresa går till Pinzgau i Salzburgerland och den lilla trevliga byn Uttendorf. Vi befinner oss också i alpernas största nationalpark, en oas för den som är äventyrs-, natur- och vandringsintresserad. På trevliga Stubacher Hof njuter vi av österrikisk atmosfär, god mat och skön nattsömn efter aktiva dagar i underbar natur.

Lördag, Hemorten-Postdam
Avresa tidig morgon från våra hemtrakter via Öresundsbron och Danmark till Gedser och den väntande färjan. Överfarten tar 2 timmar och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Framme i Rostock fortsätter vi söderut förbi Berlin och Potsdam för övernattning och god gemensam middag på hotellet.

Söndag, Postdam - Uttendorf
Efter frukost fortsätter vi resan söderut genom de tyska delstaterna Thüringen och Bayern. Framåt eftermiddagen skymtar vi alptoppar och Österrike. Via Kitzbühel och Mittersill når vi Uttendorf och Stubacher Hof som blir vår fasta punkt under veckan. Här hälsas vi välkomna av Maj-Inger och Vital Altenberger. När vi installerat oss på våra rum äter vi gemensam middag tillsammans.

Måndag - Fredag, Vandring och utflykter
Vi befinner oss i Europas största nationalpark Hohe Tauern och med mäktiga bergstoppar som Groβglockner och Groβvenediger, en stor glaciär samt det imponerande vattenfallet Krimmler, är nationalparken Hohe Tauern ett riktigt naturunder. Under veckan vandrar vi tillsammans med Maj-Inger. Vill ni göra utflykter på egen hand hjälper Maj-Inger till med tips och förslag. Strax utanför hotellet går den smalspåriga järnvägen mellan Mittersill och Zell am See. För er som vill koppla av med bad så ligger det en liten sjö några hundra meter från hotellet.

Utefter väder och vind besöker vi under veckan:
Krimmler Wasserfälle
Längs en väl utbyggd utsiktsväg vandrar vi mot fallet som är Europas högsta vattenfall med en fallhöjd av 380 meter uppdelat i tre etapper. Vill du lära dig mer om vattnets värld finns det möjlighet att besöka WasserWunderWelt som ligger vid foten av Krimmler.

Kaprun kraftverksdammar
Med vår buss tar vi oss till Kaprun. Byter till lokalbuss som tar oss vidare till Mooserbodens högalpina kraftverksdammar som ligger 2.040 m.ö.h.

Kvällsutflykt till Zell am See
Vi tar vår buss in till byn Zell Am See. Här njuter vi av den romantiska strandpromenaden vid Zeller-sjön, de typiska Österrikehusen och Schmittenhöhe i bakgrunden.

Lördag, Uttendorf - Potsdam
Efter härliga dagar tar vi farväl av familjen Altenberger och Uttendorf för den här gången. Några timmar senare är vi åter i Tyskland. Vi passerar München och tar oss norrut via Nürnberg-Leipzig och når till slut vår övernattningsdestination i trakterna kring Potsdam. Gemensam middag på hotellet.

Söndag, Potsdam - Hemorten
Efter resans sista frukost tar vi oss norrut genom Tyskland. Färja Rostock - Gedser, vi äter en gemensam lunchbuffé ombord på båten. Resan fortsätter genom Danmark och via Öresundsbron kommer vi åter till Sverige. Några timmar senare når vi vår hemtrakt förhoppningsvis fyllda med alpluft, minnen och upplevelser.

 

Standardpaketet
7 650 kr
Boka resan nu
Status:
Fåtal plats kvar

Hotell

Det är totalt 1 hotell på denna resa. Klicka på namnet för att läsa mer om hotellt.
Stubacher Hof, Uttendorf

Övrigt

Tillkommer: Entréer, liftkort samt måltidsdrycker. Valuta: Euro Boende: Stubacher Hof www.stubacherhof.com Övrigt: Tänk på att ta med pass samt europeiskt sjukfärsäkringskort, bra skor, oömma kläder, regnkläder, ryggsäck, solskyddskräm, termos.

Ladda ner PDF

Reinholds Buss AB Timmervägen 2, 570 21 MALMBÄCK
Höglandet 0380-66 00 97 Jönköping 036-690 10 Värnamo 0370-180 80
www.reinholds.nu info@reinholds.nu