Polen runt

Vi tar dig med på en rundresa i Polen, ett land som har upplevt både stormaktstid och krigets fasor och som har förändrats och utvecklats mycket de senaste åren. Vi upplever den charmiga huvudstaden Warszawa och den forna huvudstaden Krakow, som erbjuder såväl kultur och historia som shopping och internationell atmosfär. Vi kommer också till Wroclaw, som är Polens fjärde största stad.

Dag 1 Hemorten - Karlskrona
Vi lämnar våra hemorter vid lunchtid och reser till Karlskrona. Vi stannar för kaffe och smörgås på vägen ner mot Karlskrona. Här tar vi Stena Lines fartyg över till Gdynia. Ombord äter vi en god middagsbuffé.

Dag 2 Gdynia - Warszawa
Efter en tidig frukost ombord stiger vi i land i Gdynia, som är en del av "Trestaden" tillsammans med Sopot och Gdansk. Vi lämnar detta intressanta område bakom oss och beger oss mot Warszawa, dit vi beräknar komma under eftermiddagen. Med sina två miljoner invånare står Warszawa som landets symbol för framtidstron. Det kan bli tid att gå en liten promenad på egen hand innan vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Warszawa - Krakow
Efter frukosten på hotellet tar vår lokalguide oss med på en intressant rundtur i den vackra staden. Vi kommer bland annat att färdas längs Kungsvägen. Vi ser Kulturpalatset, som är en gåva från det sovjetiska folket. I Gamla Stan möter vi na borgarhus med fasader i barock och renässans. Det kungliga slottet, konstgallerierna och butikerna är en del av upplevelsen. Efter lunch lämnar vi det vackra Warszawa för att bege oss till det kanske ännu vackrare Krakow. När vi kommer fram till denna fantastiska stad checkar vi in på vårt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 4 Krakow
Frukost på hotellet. Vi börjar dagen med en stadspromenad med vår lokalguide där vi bland annat ser slottet Wavel. Krakow var tidigare Polens huvudstad och stadens medeltidskaraktär är bevarad i original tack vare ett av Europas äldsta universitet. Här finns också Polens finaste konstsamling som visas på Nationalmuseet. På Europas största torg, Rynek Glowny, ligger den vackra tyghallen från 1500-talet och Mariakyrkan med sina två torn. På eftermiddagen åker vi till den 700 år gamla saltgruvan i Wieliczka. Vårt äventyr börjar 64 meter ner, där en fantastisk syn med konstverk, kapell och kyrka möter oss. Allt är byggt av gruvarbetarna själva och helt i salt. Vi återvänder till Krakow för att äta en god middag på en restaurang i Gamla Stan.

Dag 5 Krakow - Wroclaw
Efter frukost tar vi plats i bussen för resan till koncentrationslägret i Auschwitz. Detta läger användes tillsammans med Birkenau för att bedriva terror mot först polacker och senare mot människor från hela Europa. En kunnig guide berättar och visar oss runt. Efter detta besök reser vi till Wroclaw som var Årets kulturhuvudstad 2016. Vi checkar in på vårt hotell för övernattning och middag.

Dag 6 Wroclaw - Berlin
Frukost på hotellet innan vi styr bussen in mot Tyskland. Vi åker förbi Spreewald-området och om vi har tid gör vi ett stopp där. Fram emot eftermiddagen når vi Berlin. Där gör vi en kortare rundtur innan vi checkar in på hotellet. Gemensam middag.

Dag 7 Berlin - Hemorten
Frukost på hotellet och sedan styr vi hemåt igen. Vi tar färjan från Rostock till Gedser och ombord blir vi serverade en middagsbuffé. Vi beräknas vara på svensk mark vid 18-tiden.

Resan arrangeras i samarbete med Erlings Resor

 

Standardpaketet
8 800 kr
Boka resan nu
Status:
Platser kvar

Ladda ner PDF

Reinholds Buss AB Timmervägen 2, 570 21 MALMBÄCK
Höglandet 0380-66 00 97 Jönköping 036-690 10 Värnamo 0370-180 80
www.reinholds.nu info@reinholds.nu