© Saalbach Viktoria Gensbichler

Skidresa Alperna - Österrike Mittersill

Mitt i alperna, i Stubachdalen, ligger den gemytliga byn Mittersill inramad av berg och glaciärer. Till detta området har vi arrangerat resor under många år och känner området väl. Från Mittersill når vi skidområden som Zell am See, Kaprun/Kitzsteinhorn, Saalbach och Hollersbach/Kitzbühel. Skidområden som bjuder på fantastisk skidåkning för alla. Från långa härliga familjebackar till svarta pister och funparks. Att efter några åk få slå sig ner på en topp och njuta den milsvida utsikten är fantastisk. Detta i kombination med härlig gemenskap och god mat gör skidsemestern svårslagen.

Utresan
Utresa sker under fredagen och tid och plats står på ditt resebevis. Semesterkänslan infinner sig redan på bussen söderut genom Sverige. Vi gör ett stopp i Malmö innan vi passerar Öresundsbron på vår väg mot färjan i Gedser. Överfarten tar ca 2 timmar och det finns möjlighet att äta ombord. När vi anländer till Rostock påbörjar vi den direkta nattkörningen genom Tyskland och om allt går som planerat skymtar vi alperna tidigt på lördagsmorgonen. Efter ett frukoststopp utmed Autobahn passerar vi gränsen till Österrike. Vi lämnar motorvägen, passerar den kända skidorten Kitzbühel och kör över Pass Thurn till Stubachdalen och Mittersill. Vid ankomst kan rummen ej garanteras före kl.14:00. Dröjer rummen ordnas plats för bagaget.

**** Hotel Bräurup
Vi bor på Hotel Bräurup som ligger i centala Mittersill. Hotellet har ett hälsocenter samt en restaurang som serverar regionala produkter och öl från hotellets eget bryggeri. Alla rum på Bräurup Hotel har kabel-TV och minibar samt gratis Wi-Fi. De flesta rum har också rymliga sittutrymmen. På hälsocentret kan du boka skönhetsbehandlingar, njuta av massage och koppla av i det turkiska badet och bastun. Den traditionella restaurangen serverar regionala specialiteter som vilt, kötträtter från Pinzgau och öring som fiskas i hotellets egna fiskevatten. Gästerna kan också prova ett antal ölsorter från hotellets eget bryggeri, inklusive lagrad Märzen-öl och veteöl.

SKIDSAFARI
Med hänsyn till väder och vind besöker vi olika skidområden under veckan, målsättningen är att ni skall få upptäcka så många som möjligt.

Kitzsteinhorn
Det är 30 km från Mittersill till glaciären Kitzsteinhorn. Flertalet liftar ligger på mellan 2.000 och 3.000 meters höjd. Tack vare höjden är snöförhållandena på "Kitz" alltid på topp, här behövs inga snökanoner.

Zell am See
Det välkända Schmittenhöhe i Zell am See ligger 25 km från Mittersill. Hela 77 km välpreparerade backar väntar på Dig! Ett skidparadis för alla typer av skidåkare.

Hollersbach/Kitzbühel
Kitzbühel erbjuder över 150 km preparerade backar och 56 liftar. Tack vare den nya Panoramabanan som utgår från Hollersbach, bara 5 km från Mittersill, tar Du Dig smidigt upp i detta skideldorado. Utmana dig själv att hinna ända till Kirchberg och tillbaka till Hollersbach på en dag!

Saalbach/Hinterglemm
En mycket bra och omtyckt anläggning. 55 liftar ställer över 270 km skidbackar till förfogande. Med ett högre tempo kan man komma runt systemet på en dag. Även roliga specialbackar som Fun-Parks, Halfpipes, puckelpister mm.

Wildkogel Neukirchen
Familjevänliga skidområdet i Neukirchen växer ständigt. Här väntar 18 liftar i ett välpreparerat område med 60 km pist. Vill du prova på att åka rodel, här finns möjligheten att åka en av de längsta banorna i Österrike, 14km lång.

Wisee
Uttendorfs egna skidsystem, ett mindre system där topparna ligger på 2.600m. Är ni intresserade av att åka offpist med kunnig guide?
Hör av er för mer information, bokning.

Hemresan
Sista skiddagen står vår buss stilla, vi hänvisar till den lokala skidbussen eller tåget som tar er till era favoritbackar. När vi kommer åter till hotellet har vi tillgång till våra rum innan vi äter gemensam middag. Vid 18-tiden påbörjas hemresan.

 

 

Standardpaketet
7 350 kr
Barn under 12 år
5 145 kr
Status:
Fullbokad

Hotell

Det är totalt 1 hotell på denna resa. Klicka på namnet för att läsa mer om hotellt.
Hotel Bräurup

Övrigt

Bokning görs via hemsidan, mail eller telefon. Meddela redan vid bokning om allergier eller eventuell specialkost. Tips! Se över era försäkringar före avresa, i vissa betalkort och försäkringar ingår reseförsäkring.

Ladda ner PDF

Reinholds Buss AB Timmervägen 2, 570 21 MALMBÄCK
Höglandet 0380-66 00 97 Jönköping 036-690 10 Värnamo 0370-180 80
www.reinholds.nu info@reinholds.nu