© Saalbach Viktoria Gensbichler

Skidresa Alperna - Österrike Uttendorf

Mitt i alperna, i Stubachdalen, ligger den gemytliga byn Uttendorf inramad av berg och glaciärer. Hit har vi arrangerat resor under många år och känner området väl. Från Uttendorf når vi skidområden som Zell am See, Kaprun/Kitzsteinhorn, Saalbach och Hollersbach/Kitzbühel. Skidområden som bjuder på fantastisk skidåkning för alla. Från långa härliga familjebackar till svarta pister och funparks. Att efter några åk få slå sig ner på en topp och njuta den milsvida utsikten är fantastisk. Detta i kombination med härlig gemenskap och god mat gör skidsemestern svårslagen.

Utresa
Utresa sker på fredagseftermiddagen, tid och plats står på ditt resebevis. En härlig känsla av förväntan infinner sig i bussen och säkert utbyts det tips på vilka pister man inte bör missa under veckan. Vi gör ett stopp på vägen till Malmö. Vi passerar Öresundsbron innan vi når Gedser och färjan. Under överfarten, som tar ca. 2 tim, finns möjlighet att äta och göra sig redo för nattens resa. Vid ankomsten till Rostock påbörjar vi nattkörningen, om allt går som planerat skymtar vi alperna tidigt lördag morgon. Efter ett frukoststopp utmed Autobahn passerar vi gränsen till Österrike. Vi lämnar motorvägen, passerar kända skidorten Kitzbühel och kör över Pass Thurn till Stubachdalen och Uttendorf. Vid ankomst kan rummen ej garanteras före kl.14:00. Dröjer rummen ordnas plats för bagaget.

Hemresa
Vi lämnar Uttendorf vid 18-tiden. Sista skiddagen står vår buss stilla och vi hänvisar till det lokala tåget till Hollersbach. Åter på hotellet har ni tillgång till era rum. Gemensam middag. Hemresan går omvänt utresan med beräknad hemkomst lördag eftermiddag.

 

Uttendorf
Uttendorf är en liten, gemytlig och gästvänlig by som ligger mellan Mittersill och Zell am See. Här finns mataffär, post och bank. Skidor finns att hyra hos Günther Sport 2000.

Gasthof Stubacher Hof
Stubacher Hof ägs och drivs av familjen Altenberger med Maj-Inger i spetsen. Här blir vi omhändertagna på bästa sätt och alla är måna om att vi ska trivas. Hotellet ligger precis vid tåget som går mellan Zell am See och Mittersill. Samtliga rum har dusch, toalett och TV. En del rum har balkong, dock ingen garanti och kan ej förbokas. Halvpension i hotellets restaurang, frukost som buffeì och trerättersmiddag till kvällen.

SKIDSAFARI
Med hänsyn till väder och vind besöker vi olika skidområden under veckan, målsättningen är att ni skall få upptäcka så många som möjligt ƒº.

Kitzsteinhorn
Det är 20 km från Uttendorf till glaciären Kitzsteinhorn. Flertalet liftar ligger på mellan 2.000 och 3.000 meters höjd. Tack vare höjden är snöförhållandena på "Kitz" alltid på topp, här behövs inga snökanoner.

Zell am See
Det välkända Schmittenhöhe i Zell am See ligger 17 km från Uttendorf. Hela 77 km välpreparerade backar väntar på Dig! Ett skidparadis för alla typer av skidåkare.

Hollersbach/Kitzbühel
Kitzbühel erbjuder över 150 km preparerade backar och 56 liftar. Tack vare den nya Panoramabanan som utgår från Hollersbach, bara 13 km från Uttendorf, tar Du Dig smidigt upp i detta skideldorado. Utmana Dig själv att hinna ända till Kirchberg och tillbaka till Hollersbach på en dag!

Saalbach/Hinterglemm
En mycket bra och omtyckt anläggning. 55 liftar ställer över 270 km skidbackar till förfogande. Med ett högre tempo kan man komma runt systemet på en dag. Även roliga specialbackar som Fun-Parks, Halfpipes, puckelpister mm.

Wildkogel Neukirchen
Familjevänliga skidområdet i Neukirchen växer ständigt. Här väntar 18 liftar i ett välpreparerat område med 60 km pist. Vill du prova på att åka rodel, här finns möjligheten att åka en av de längsta banorna i Österrike, 14km lång.

Wisee Uttendorf
Byns egna skidsystem, ett mindre system där topparna ligger på 2.600m. För att komma till Wisee tar man lokalbussen utanför hotellet. Är ni intresserade av att åka offpist med kunnig guide?
Hör av er för mer information och bokning.


Liftkort
Salzburgsupersskicard i 6 dagar - Vuxen 272 €, Ungdom 204 € (födda 1999-2001), Barn 136 € (födda 2002-2011).


Bokning görs via hemsidan, mail eller telefon. Meddela redan vid bokning om allergier eller eventuell specialkost. Tips! Se över era försäkringar före avresa, i vissa betalkort och försäkringar ingår reseförsäkring.
 

 

Standardpaketet
6 875 kr
Barn under 12 år
4 813 kr
Boka resan nu
Status:
Platser kvar

Fler avresedatum

9/2 9 dagar 6875:- Mer info

Hotell

Det är totalt 1 hotell på denna resa. Klicka på namnet för att läsa mer om hotellt.
Pension Koch, Uttendorf

Övrigt

Bokning görs via hemsidan, mail eller telefon. Meddela redan vid bokning om allergier eller eventuell specialkost. Tips! Se över era försäkringar före avresa, i vissa betalkort och försäkringar ingår reseförsäkring.

Ladda ner PDF

Reinholds Buss AB Timmervägen 2, 570 21 MALMBÄCK
Höglandet 0380-66 00 97 Jönköping 036-690 10 Värnamo 0370-180 80
www.reinholds.nu info@reinholds.nu